Noreena Hertz zei afgelopen week in de Volkskrant dat je zelf moet rekenen en nadenken.

Ze sprak deze stelling ook uit vanuit haar overtuiging dat je niet meteen je arts of econoom moet geloven.

Zelf nadenken, daar geloof ik wel in. Een geloof te hebben dat de economie aantrekt en dat de kleine entrepreneur zijn of haar idee en  visie in het huidige bestel van macro economische groei mag ventileren.

Ik ben het met Noreena eens dat je zelf moet rekenen en nadenken in het kader van een nieuw geloof in de economische opleving. Een gevoel van opluchting, ook voor de kleine ondernemer/ZZP-er, dat er niet alleen veel te doen valt met zijn of haar idee en plan, maar ook dit uit te werken door zelf te rekenen en na te denken.

Er zijn veel intermediairs die dat voor je willen doen: nee zeg ik, samen met de blog schrijfster Noreena, geloof in eerste instantie je eigen wil om te rekenen en na te denken, en volg je eigen gevoel door het heft zelf in handen te willen hebben.

Ze schrijft verder: ‘houd je bloedsuikerspiegel op peil’, bijvoorbeeld ‘laat je niet imponeren door experts’, en ‘doe iets aan je rekenangst’.

Ze vervolgt met het advies je 15 minuten per dag af te sluiten, en je door je zelf en je eigen ideeën  te laten inspireren, en niet door die van de experts en deskundigen.

‘Een goed begin is het heft zelf in eigen hand te nemen’.

(uittreksel uit interview met Noreena Hertz, Volkskrant V2 12 november)

Noreena Hertz

Deel →