Nieuwe administratie

Een ondernemer heeft  soms behoefte aan een frisse wind door zijn administratie, en net als de mogelijkheden er zijn om van energieleverancier, mobiel provider , kabelmaatschappij of autoverzekering te veranderen, kan het ook voor je  ‘mannetje’ , de boekhouder.

Beginnende ondernemer

Het gebeurt regelmatig dat een beginnende ondernemer jaren geleden flink is geholpen door een administrateur bij het opzetten van zijn bedrijf op financieel vlak. Door de jaren heen begint deze ondernemer zijn boekhouding te begrijpen, en kan hij ook kritisch meepraten; kortom de ondernemer schoolt zich zelf. Deze ondernemer wil steeds meer en stelselmatig op de hoogte gehouden worden van het reilen en zeilen van zijn bedrijf en duldt  geen achterstand, slordigheid of onpersoonlijke houding naar hem, de ondernemer.

Een nieuwe boekhouder

De tijd is rijp om een frisse wind door de administratie van deze ondernemer te laten waaien; hij gaat op pad om een andere boekhouder te zoeken.

Er kunnen ook andere redenen zijn om van kantoor te veranderen. Administratie kantoren leveren meestal goede diensten maar zijn soms wel erg onpersoonlijk. De reden van het omschakelen kan zijn dat de ondernemer sneller geïnformeerd wil worden en meer service verwacht omtrent coachen en ideeën voor zijn onderneming.

Wat voor afspraken dienen er gemaakt te worden tussen de oude en nieuwe boekhouder? Handig is om te beginnen in een nieuw kalenderjaar. De oude boekhouder zal de jaarrekening completeren waarbij de nieuwe boekhouder de administratie kan overnemen met de nieuwe openingsbalans.

Ook gedurende het jaar kan er worden overgestapt. Belangrijk zijn goede afspraken over bovenvermelde openingsbalans

Deel →